14. syyskuuta 2013

Rajaton ja säännötön blogi 50-luvun lapselta

Perustin uuden blogin, koska siltä tuntui. Aion olla yltiörehellinen ja muistella menneitä niin paljon kuin huvittaa. Kenenkäänhän ei ole pakko lukea. Olen sitä mieltä, että 50-70 -luvut olivat sitä suurinta murroksen aikaa ja kaikki paras nykymusiikki tehtiin silloin.

Tässä linkki lempimusiikkiini. T.Rex ja Marc Bolan saivat sukat pyörimään jaloissani jo 70-luvun alussa. Äiti tilasi kotiin Intro-lehden, koska Suosikki oli kalliimpi. Imin sieltä kaiken tiedon T.Rexistä, tallensin kelanauhurille radiosta musiikkia ja mielestäni keksin aerobicin jo silloin. Olin kova voimistelemaan ja musiikin tahdissa se kävi hyvin. Nauratti 80-luvulla, kun alettiin kohista aerobicistä (Jane Fonda tienasi asialla omaisuuden ja sai sydänkohtauksen).


Haluan, että tänne eksyneet heittävät rehellisiä ja kiperiäkin kommentteja ja omia muistojaan. Jos annan väärin muistettua tietoa, kun siitä on sentään aikaa, oikaiskaa. Get it on!


21 kommenttia:

 1. Minusta tuntuu, että tätä blogia kannattaa pitää silmällä ;))

  Onnea uudelle blogille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin yritän tarkkailla sitä : D
   Kiitos onnitteluista.

   Poista
 2. Anna palaa! Viisikymmentäluvulla syntyneet ovat saaneet elää huikean mielenkiintoisen ajanjakson. Telkkarittomuudesta nykyteknologiaan. Lähtemättömän leiman on jättänyt myös solidaarsuuden tunne, love and peace. Nykyinen 'minulle kaikki heti' -mentaliteetti on toinen ääripää ja tuntuu pelottavalta. Onneksi mikään ei ole pysyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletpas niin oikeassa. Mietinkin, mikä nykyaikaa vaivaa: sehän on juuri tuo asenne, että kaikki pitää saada helposti ja heti. Enkä nyt syyllistä nuorisoa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tottakai. Uuttakin tosi hyvää on, mutta ne eivät tahdo jäädä elämään. Tai ehkä se huomataan vasta kymmenien vuosien kuluttua, mikä kestää : )

   Poista
 4. IIIIIKS miten ihanaa. Minulla oli 15 vuotiaana 19v poikaystävä, jolla oli Letukka ja tämä kappale soi siellä monesti. Taisi tulla radiosta, eihän silloin tainnut oikein muutakaan soitinta autoissa olla, en muista. Olipa mukava muistella menneitä. Mitenkähän ennen tuo kitaran sointu oli noin pehmeää, ei nykyään enää kuule semmoista.
  Tämähän on juuri meikäläiselle räätälöity blogi, -52 syntyneelle hippitytölle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullahan hyvin meni, kun oli poikaystävä ja Letukka : ) Kasettisoittimet autoihin taisi tulla vasta 70-luvun puolella. Vai että hippityttö; taisit olla villi ja vapaa : ) Minä olin olevinani hippi pukeutumisen kautta.

   Poista
  2. Olin tosiaan villi ja vapaa :) Karkasin kotoa 15v ja kiertelin vuoden liftaillen ympäri Suomea. Onneksi oma tytär ei ole tullut äitiinsä =D

   Poista
  3. Oho. Sitä me siskon kanssakin aina kauhistellaan, että onneksi tyttäret ei ole samanlaisia kuin me nuorena, mutta ainakaan sinun ei tarvitse surra, että jotain olisi jäänyt kokematta. Sen verran hurjalta kuulostaa : )

   Poista
 5. Mullekin tuli teininä Intro, siitä sai hyviä julisteita seinälle :) ja oli musta paljon parempi muutenkin kuin Suosikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin ne julisteet. Sehän se oli koko lehden kohokohta : )

   Poista
 6. Varmasti tulee olemaan mielenkiintoista muistelua.
  Onnea matkaan, voi minäkin täällä pyörähtää :)
  Ne oli aikoja ne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se mielenkiintoista: muistaa jos muistaa : )

   Poista
 7. Kyllä menneitä tulee muisteltua. Kuulun siihen polveen, joka on elänyt ilman sähköä. Läksyt luettiin öljylampun valossa, telkkaria ei ollut, ei puhelinta, ei kylällä kenelläkään autoa, ei traktoria. Sanomalehti tuli taloon.
  Ensimmäinen grammarini soitteli savikiekkoja. En vaan muista, mihin se joutui.
  Onnea vain uudelle blogillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinähän ne tuli kaikki, mitä minäkin muistan. Voin lopettaa blogini : D

   Poista
 8. Suuren murroksen kasvatti minäkin, oikeesti, vain kaksi vuotta vanhempi sisareni eli vallan toisen nuoruuden kuin mitä omalle kohdalleni osui. Muisteleminen on kivaa, yritän piipahdella kylässä, musiikki ei tosin ollut vahvin puoleni.. ja nettinikin änkyttää noiden videoiden kohdalla :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin jännää, kuinka sisaruksilla saattoi olla erilaisia kokemuksia, kun aika muuttui kovasti. Lupaan olla laittamatta videoita. Lisäksi piti itsenikin jo muuttaa kuvaa, kun video meni pimeäksi : )

   Poista
 9. Kiitos rastituksesta. Itse menin googlaamaan Ajan Säveltä ja juutuin sivuille etten olisi malttanut mennä nukkumaan. Ajatella, että Bill Haleyn Rock Around the Clock hitin levytti meillä ensimmäisenä Harmony Sisters ja Reijo Kallio. Seuraavaksi muistelin twistiä ja hippejä kukkasineen ja... Swinging Blue Jeans ja Twist and ... Beatles ja sitten läksin nukkumaan kukkasia hiuksissa :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, Harmony Sisters rokin kimpussa : D Muistankin, että tykkäät musiikista ja soitat myös. Ihanaa, että innostuit kuuntelemaan. Niin minullekin tahtoo joskus käydä. En malttaisi mennä nukkumaan.

   Poista
 10. T-Rexin muistan, tosin se lempikappale ei ollut tämä vaan Hot Love, kuinkas muuten, menee samaan kasaan kuin Middle of the road, Christie ja muut ihanuudet. CCR oli tietysti RRRrrrrautaa ja Bay City Rollers sai jopa farkut pyörimään, vaikka sitä pitikin kuunnella korva radiossa kiinni oliko se nyt Radio Luxemburista:)

  VastaaPoista